ProSelf logo

Tko sam

Jasmina
Tofant Reljić

Psihologinja, certificirana Gestalt psihoterapeutkinja, HR stručnjakinja, te vlasnica savjetovališta ProSelf.

Popričajmo!

Moje ime je Jasmina Tofant Reljić. Po struci sam psihologinja i Gestalt psihoterapeutkinja.

Moj najveći interes oduvijek su bili ljudi, njihovi osjećaji, razmišljanja i ponašanje, te sam, upravo iz tog razloga, odabrala studirati psihologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Paradoksalno, iz želje da učim o drugima, naučila sam da prvo moram puno naučiti o sebi i tako je započeo moj dugogodišnji razvojno-edukacijsko-samospoznajni put.

Nakon studija psihologije zaposlila sam se u jednoj državnoj tvrtki i iako su mi mnogi govorili da je to „posao do penzije“ nisam mogla prihvatiti da to bude tako. Glad za učenjem i novim iskustvima tjerala me dalje, u Nizozemsku, na studij Msc. Public Health - Work and Health. Osim edukativnog, ovo je za mene bilo i životno transformirajuće iskustvo koje je moju karijeru usmjerilo u područje upravljanja ljudskim resursima.

U ljudskim resursima provela sam petnaest intenzivnih godina, a zadnjih nekoliko godina uz taj „dnevni“ posao slobodna popodneva posvetila sam Gestalt edukaciji pri IGW Centru Zagreb i neformalnom radu s klijentima.

2020. godina za mene je bila katalizator koji je moj san o prelasku iz korporacije u privatne vode pretvorio u realnost i tako je nastao moj ProSelf.

U ProSelfu se trudim kreirati vlastiti posao po vlastitoj mjeri. To za mene znači da radim ono što volim, a to je rad s ljudima na različite načine – kroz psihoterapiju i savjetovanje, individualno i grupno. U radu koristim znanje iz Gestalt terapije, ali i druga psihologijska znanja koja sam usvojila kroz studij, dodatne edukacije (NLP, Trening trenera) i rad u ljudskim resursima.

Svakodnevno radim s klijentima koji k meni dolaze u različitim životnim situacijama te s različitim problemima i izazovima. Anksioznost i depresija, gubitak i tugovanje, životne krize i traume, građenje i održavanje kvalitetnih odnosa s drugima, ali i odnosa sa samim sobom vrlo su česte teme kojima se bavimo. U društvu u kojem su poslovni uspjeh i karijera sve više imperativ, a ne osobni odabir, vrlo česta je i tema stresa na poslu te različiti karijerni izazovi, promjena posla, komunikacija s kolegama i nadređenima, postavljanje ciljeva sebi i drugima i sl. Zanimljivo je i da je tema mog magistarskog rada bio burnout koji je danas učestala tema savjetovanja i terapije mojih klijenata.

Osim rada s privatnim osobama, tvrtkama nudim usluge savjetovanja u upravljanju ljudskim resursima.

Privatno - ja sam supruga, kćer, prijateljica i ponosna vlasnica omanjeg ZOO vrta u kojem skladno žive dva kunića, Otto I Filip i pas Rozi. Velika sam ljubiteljica druženja uz kavu ili pivo, volim koncerte, dobru hranu, filmove i knjige. Obožavam putovanja, otkrivanje novih kultura i načina na koje ljudi žive. Upravo sam na putovanjima, u nekim neobičnim situacijama u kojima sam to najmanje očekivala, naučila nešto novo o sebi.

Za mene psihoterapija i putovanja imaju puno toga zajedničkog, no o tome više u dijelu o psihoterapiji.

Formalno obrazovanje
  • Edukacija za Gestalt psihoterapeuta, Centar IGW Zagreb (12./2012. – 12./2016., 2012 sati edukacije)
  • Postdiplomski studij „MSc in Public Health, specialisation in Work and Health “University of Maastricht, Nizozemska (09./2006.- 08./2007.)
  • Diplomski studij psihologije, Filozofski fakultetu u Zagrebu (07./1998. – 10./2004.)
Dodatne edukacije
  • Seksulnost, Društvo Gestalt i Integrativnih Psihoterapeuta Hrvatske (DGIPH, predavač Peter Philippson), (02./2022.)
  • Training “LGBTIQ+ teme za stručnjake iz područja mentalnog zdravlja“, Udruga LORI, Rijeka (04./2021.)
  • NLP Master Practitioner, Transforma d.o.o. (09./2009. – 03./2010., 125 sati edukacije)
  • NLP Business Practitioner (09./2008. – 06./2009. , 125 sati edukacije)
  • Trening trenera, Transforma d.o.o (03./2011. – 04./2011.)
Članstva
footer logo

Proself, obrt za savjetovanje, poduku i psihoterapiju, vl. Jasmina Tofant Reljić
OIB: 89883477695

Design and development → Bor Dizdar